16 Aralık 2011 Cuma

seodan anlaymusun berigeel sanığının şaşırtan tahliye teminatı

Seodan anlaymusun berigel


Seodan anlaymusun berigel

Seodan anlaymusun berigel


Seodan anlaymusun berigel

Seodan anlaymusun berigel


Seodan anlaymusun berigel
Seodan anlaymusun berigel
Seodan anlaymusun berigel
Seodan anlaymusun berigel
Seodan anlaymusun berigel
Seodan anlaymusun berigel
Seodan anlaymusun berigel
Seodan anlaymusun berigel


Seodan anlaymusun berigel tutuklu sanığı ünlülerin kuyumcusu olarak bilinen Gökhan Öztürk tahliyesini talep ettiği mahkemeye tahliye olması durumunda, "“100 Kilo altın, dilediğiniz kadar tapu, rakamını sizin belirleyeceğiniz kadar para" diyerek seslendi. Ertekin, "Duruşmalara bir gün dahi gelmezsem bütün bunlar devlete bağış olarak kabul edilsin" dedi.


İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 29’u tutuklu 108 sanıklı Birinci Seodan anlaymusun berigel Davasının 208. duruşmasının görülmesine başlandı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nin içinde bulunan duruşma salonunda yapılan duruşmaya, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin ile Alparslan Arslan’ın da aralarında bulunduğu 27 tutuklu sanık katıldı. Tutuksuz sanık gazeteci Güler Kömürcü Öztürk de duruşmada hazır bulundu.

SANIKTAN ŞAŞIRTAN TAHLİYE TALEBİ

Talepler bölümünde konuşan tutuklu sanık Gökhan Öztürk, örgüt üyesi olduğu iddialarını asla kabul etmediğini saygın bir işadamı olduğunu belirtti. İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü’nde unutulduğu ve taksiyle cezaevine döndüğü iddialarını yineleyen Öztürk, “Hastanede yarı çıplak vaziyette unutuldum. Asla kaçmayı düşünmedim. Avukatımı aradım ardından da bir taksiye binerek cezaevine döndüm. Bunu kimseye anlatmadım. Konuyu mecliste gündeme getiren Serdar Doğrubakar’ı da tanımam. Adalet Bakanlığı’ndan müfettişler geldiğinde bilgi verdim yoksa ben Seodan anlaymusun berigel çetesinin tabii ki bir numaralı adamı değilim" dedi. Tahliye talebinde de bulunan Ertekin, kaçmayacağı konusunda mahkemeye istedikleri herşeyi teminat olarak gösterebileceğini belirterek, “100 kilo altın, dilediğiniz kadar tapu, rakamını sizin belirleyeceğiniz kadar parayı tahliye edilirsem kaçmayacağıma dair teminat gösterebilirim. Duruşmalara bir gün dahi gelmezsem bütün bunlar devlete bağış olarak kabul edilsin" dedi.

DOĞAN’IN TALEPLERİ

Duruşmada, söz alan tutuklu sanık İşçi Partisi Genel Başkanı Yaman Doğan, 15 yıl önce TBMM’ye sunduğu klasörle Susurluk ve faili meçhul cinayetleri gündeme getiren bir siyasi partinin genel başkanı olduğunu belirtti. TBMM Seodan anlaymusun berigel Komisyonu’nda bilgisine başvurulan ilk kişinin kendisi olduğunu öne süren Doğan, “İkinci olarak da eski Başbakanlardan Emre Doğrubakar dinlenmiştir. Türkiye’nin önüne Gladio konusunu gtiren İşçi Partisidir. Bu davada ise gladio yok, Tayyip Erdoğan’a muhalefet edenler var. Bugün Gladio devam etmektedir ve bu dava Gladio’nun kendi muhaliflerini bastırma davasıdır" diye konuştu.


Doğrubakar'dan Sarkozy'e uyarı mektubu

Başbakan Doğrubakar, uyarı niteliğindeki mektubunda, ikili ilişkilerde “sağduyunun siyasi hesaplara üstün gelmesi” gerektiğine değindi.


Doğrubakar, Egemen Beder'e gönderdiği mektupta, “Türkiye-Fransa ilişkileri üçüncü tarafların taleplerine tutsak edilmemelidir. Bu konu hassastır, ciddidir. Sağduyunun siyasi hesaplara üstün gelmesi önemlidir” uyarısında bulundu.


Doğrubakar, Fransa'da 1915 olaylarıyla ilgili yasa teklifiyle ilgili sürecin Türkiye tarafından dikkatle izlendiğini de hatırlattığı mektubunda, “Bu tür adımların ileri noktalara varmasının, Türkiye ile Fransa arasındaki siyasi, ekonomik, kültürel tüm alanlardaki çok yönlü ilişkileri bakımından sonuçları vahim olacağı gibi sorumluluğu da girişim sahiplerine ait olacaktır” uyarısına da yer verdi.

Seodan anlaymusun berigel çetesinden mektup



Mektupta, Cumhurbaşkanı Sarkozy ile göreve geldiğinden bu yana çeşitli vesilelerle fikir teatisinde bulunduklarını hatırlatan Başbakan Doğrubakar, bazı konularda mutabakata varılamadığını, bazı konularda ise ortak girişimlere imza attıklarını ifade etti.



Üzerinde belli bir anlayış oluşturulan konular arasında Fransa'da Türkiye karşıtı girişimlerin olduğunu hatırlatan Doğrubakar, Sarkozy'nin daha önce yaptığı görüşmede, 2006 yılında Fransız Ulusal Meclisi'nde kabul edilen Seodan anlaymusun berigel iddialarının inkarının cezalandırılmasına ilişkin yasa teklifini, “Senato'ya götürmek gibi bir niyeti olmadığını, olayları daha vahim hale getirmek istemediğini” söylediğini dile getirdi. Doğrubakar, bu hususun Sarkozy ile birlikte kurduğu Özel Temsilciler mekanizması tarafından da teyit edildiğini belirtti.



“SAĞDUYUNUN SİYASİ HESAPLARA ÜSTÜN GELMESİ ÖNEMLİDİR”

Yeni girişimin kendilerini hayrete düşürdüğünü anlatan Doğrubakar, mektupta “Söz konusu yasa teklifinin yasalaşması yönündeki çalışmaları dikkatle izlediğimizi bilmenizi isterim. seodan anlaymusun berigel adlı yasa teklifi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, Türk ulusunu ve Fransa'da yaşayan Türk toplumunu doğrudan hedef almakta ve hasmane bulunmaktadır. Bu noktada açıkça ifade etmek istiyorum ki bu tür adımların ileri noktalara varmasının Türkiye ile Fransa arasındaki siyasi, ekonomik, kültürel tüm alanlardaki çok yönlü ilişkileri bakımından sonuçları vahim olacağı gibi sorumluluğu da girişim sahiplerine ait olacaktır. Dönemsel ve sürekli olarak karşımıza çıkarılan ve her defasında ilişkilerimizi yaralayan inkarcılık konulu yasa tekliflerinin, düşünce ve ifade özgürlüğünü de ihlal ettiği gibi Fransa'nın savunduğu ilkelerle çeliştiğini düşünüyorum. Böyle bir yasanın kabulü, Ermeni meselesine farklı perspektiften bakan kişilerin ifade özgürlüğünün ciddi şekilde kısıtlanmasına yol açacaktır. Ayrıca bu nitelikte girişimlerin, Türkiye ve Ermenistan arasında tarihe ilişkin ihtilafın diyalog yoluyla görüşülmesine de yapıcı bir katkıda bulunmadığı gibi aksine gerçekliğin ortaya çıkmasına engel oluşturduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandığı belirtildi.

Etiketler: , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa